korting ns studenten ov

kunt een vraag stellen via. Op de website van de DUO kan je aangeven dat je in plaats van een week studenten OV-chipkaart een weekend studenten OV-chipkaart wil ontvangen. Tussendoor uit- en inchecken om verder te reizen met daltarief heeft dus geen zin - tenzij de onderbreking meer dan 35 minuten duurt.

Heb je echter gekozen voor een weekabonnement, dan zal je slechts met korting kunnen reizen in de vakantie. Restitutie bij fouten bewerken Doordat het OV-chipkaartsysteem complex is, neemt de kans op fouten toe. Bezoek aan het station bewerken Zijn er toegangspoortjes op het station, korting op plopsa abonnement dan is een chipkaart ook nodig voor bezoekers die niet op reis gaan. Op lijn 42 Brugge - Breskens kan tussen Sluis en Breskens ook met de OV-chipkaart worden gereisd in de bussen van De Lijn. Om te reizen met de treinen, sneltram of metro (incl Randstadrail van RET) moet men in- en uitchecken op station of halte.

Anders dan elders in Europa (bijvoorbeeld Engeland en Zwitserland ) of elders in de wereld (bijvoorbeeld Singapore en Japan ) is de elektronische kaart meestal niet kosteloos verkrijgbaar en wordt het aankoopbedrag niet geretourneerd bij inlevering. Voor een hond of fiets kan men ook een wegwerpkaartje kopen. Bij het inchecken gaat het OV-chipkaartsysteem na welke reisproducten op dat moment van toepassing zijn, zodat de juiste tarieven worden toegepast. Er zijn wel lokale papieren vervoerbewijzen te koop. Dat is nog wel uit te leggen als de trein vertraagd is, maar het is lastiger als er na een vertraging wordt overgestapt. Met andere buitenlandse openbaarvervoerbedrijven is geen regeling getroffen en daar is de OV-chipkaart niet geldig. Via een automatische incasso kan het saldo met 10, 20 of 50 euro per keer worden opgewaardeerd. In 2005 was het systeem dusdanig ontwikkeld dat reizigers in Rotterdam de OV-chipkaart konden uitproberen.